След смяна на термостата загрява да 130 гр. и не се вкл. вентилатора и лампата на таблото не свети
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с температурата
Collapse
X
-
Да ти кажа набързо да сипеш малко данни за колата, че първо за това ще те питат колегите. По старите са с 2 датчика за темп., а по-новите с 1. Има и доста теми по въпроса.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=69586
Така на първо четене ми идва на ум да върнеш стария датчик на термостата ако сте го сменяли де. Или някъде да има останал въздух.----------------------
156 SW 1.8TS 07.2001
Fiat Tipo 1.4Mi
----------------------
Comment
-
и в този ред на мисли, обезвъздушава се радиатора от малка врътка в лявата страна като застанеш пред мотора.
...
но 130 е много градус за всяка кола , особено ако си дизелAprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
-
Първоначално публикувано от KostadinIvanov Покажи съобщениеСлед смяна на термостата загрява да 130 гр. и не се вкл. вентилатора и лампата на таблото не светиAR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y
Comment
-
Аз мойта сложих новия антфриз запалих почна да качва градуси отворих капачката на казанчето за антифриз изгасих на 105 някъде колата пое водата малко развъртях пробката на радиатора с права отверка става завъртях я и запалих отново и заспа на 1 ва степен 92 втора 96-7 ..... успехsigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Аз имам подобен проблем, само че при мен гори бушона на перката (тоя 40 амперовия дето е доло в дясно като погледнеш отгоре) Смених датчика на вентилатора, защото се беше по-стопил и не включваше дори в авариен режим, Сега с чисто нов датчик пак ми гори бушона и респективно перката не включва. Някой има ли идея откъде може да идва проблема !?
Comment
-
Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщениеАз имам подобен проблем, само че при мен гори бушона на перката (тоя 40 амперовия дето е доло в дясно като погледнеш отгоре) Смених датчика на вентилатора, защото се беше по-стопил и не включваше дори в авариен режим, Сега с чисто нов датчик пак ми гори бушона и респективно перката не включва. Някой има ли идея откъде може да идва проблема !?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеЯ провери вентилатора дали върти леко на ръка.Може да затяга и да дава голяма консумация, особенно при пускане.
Comment
-
Вземи един кабел и му пусни ток направо от акумулатора. Ако завърти значи го изключваш него като проблем. Остава да окъсява някъде по кабелите към него, но ще трябва мултицет и малко мерене да се види къде е проблема. Ако затяга може да стане всичко друго, но не и да гори бушона. Огледай и релето.----------------------
156 SW 1.8TS 07.2001
Fiat Tipo 1.4Mi
----------------------
Comment
-
Първоначално публикувано от mmitaka83 Покажи съобщениеВземи един кабел и му пусни ток направо от акумулатора. Ако завърти значи го изключваш него като проблем. Остава да окъсява някъде по кабелите към него, но ще трябва мултицет и малко мерене да се види къде е проблема. Ако затяга може да стане всичко друго, но не и да гори бушона. Огледай и релето.
Comment
-
Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщениеНякое от тия релета дето са пред акумулатора ли ??? Просто е някакъв кошмар. 40 амперови бушони ми ги яде като вафли. за 3 дена 5 смених и днес трябваше да я карам при електричар, ама ми върза тенекия човека.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Comment